Zomerse Ceviche van Makreel

25-04-2019

Dit top gerechtje is perfect als lunch in de zomer of om als voorgerechtje te serveren. De vis in marinade moet wel echt vers gemaakt worden.  

Wat is ceviche? 

Ceviche is een rauw-visschotel die je kan bereiden op verschillende wijzes en met verschillende soorten vis. 

Rauwe vis, kan dat wel? 

Dit kan doordat de citrus sap de eiwitten in de vis laat stollen. Let op: dit doodt niet alle bacteriĆ«n, daarom is het belangrijk dat je echt verse vis gebruikt! 

Afhankelijk van welke soort vis je gebruikt zal je de marinade korter/langer moeten laten intrekken.

Stevige vis zoals zeeduivel, kabeljauw ... heeft ongeveer 6-7 minuten nodig.

Een middelzachte vis zoals zeebaars, tong, zalm, tonijn ... heeft ongeveer 5 minuten nodig. 

Een zachte vis zoals makreel heeft ongeveer 3-4 min nodig.

Ingrediƫnten


Marinade: (afhankelijk van de hoeveelheid vis zal je meer/minder nodig hebben) 
  • Makreel (of vis naar keuze) 
  • Koriander
  • Sjalot 
  • Gember of look 
  • 1 Limoen (zorg er zeker voor dat de limoen goed sappig is!) 
  • Olijfolie (2 eetlepels) 
  • Witte wijn (1 eetlepel) (geen wijn? gebruik Gin! ;-) ) 
  • Peper/grof zout 
  • Beetje honing 

Topping: 

  • Granaatappel
  • Radijsjes
  • Edamame boontjes

Toefjes:

  • 0,5 el mosterd 
  • 1/2 citroen 
  • 2 el olijfolie 
  • 1 avocado 
  • Peper/zout

Instructies

( KIJK OP DE EINDE VAN DE PAGINA VOOR FOTO'S VAN DE MARINADE, VIS, BORD) 

1.

We beginnen met de marinade.

Hak de koriander super fijn. Doe hetzelfde voor de gember, look en sjalot. Meng alles onder elkaar. Voeg nu het sap van de limoen, olijfolie en wijn toe aan de kruiden. 

Goed kruiden met peper en zout.

Voeg nog een lepeltje honing toe! 

2.

Snijd de vis in heel dunne plakjes. Hiervoor kan je best een heel scherp mes gebruiken! Indien het nodig is moet je de vis ook eerst fileren. Ben je een beetje lui? Vraag aan de visboer om dit voor jou te doen! :-) 

3.

Leg de dunne plakjes vis op een bord en doe de marinade hierover, verdeel het goed. Zorg zeker dat elk stukje bedekt is met vocht. Zet dit bord in de koelkast zodat het lekker fris blijft en de vis de marinade kan opnemen. Afhankelijk van de viskeuze zal je de marinade langer/korter moeten laten trekken. (kijk hierboven hoelang jouw visje in de marinade moet trekken) 

4. 

Voor de toefjes hebben we onze avocado nodig. Plet of mix deze tot het helemaal fijn is. Voeg er de mosterd, sap van de citroen en de olijfolie aan toe. Nog wat extra kruiden met peper en zout! Als het 1 mooi geheel is kan je dit in de spuitzak doen. 

5. 

Haal de vis uit de koelkast. Als je ziet dat hij op sommige plaatsen wat lichter wordt is hij klaar! (Je kan dit op de foto's heel duidelijk zien. Het lijkt net alsof ze kort gerookt zijn.)  

6.

Dresseren! 

Wat heb je nodig? 

- een mooi bordje 

- onze toppings 


Neem een mooi bord. Leg de ceviche voorzichtig op het bord. Werk af met granaatappel (kan wat munt bij ;-) ), schijfjes radijsjes, edamame en toefjes avocado dressing. De toefjes kan je heel makkelijk met een spuitzak aanbrengen. Hoeft dit voor jou niet? Gebruik net zoals mij gewoon een lepeltje. (even lekker!) 

Wat ook lekker is hierbij is een beetje waterkers of dunne sla. 


EET SMAKELIJK!!! 



Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin