Heerlijke Tataki Tuna salade 

24-04-2019

Een salade waarop je heel veel varianten kan maken. Deze Tataki Tuna salade is de perfecte salade voor de zomer waarmee je je vrienden kan imponeren. Super makkelijk, snel en bovendien waanzinnig lekker. Wat wil je nog meer? 

Let's get started! 

Ingrediƫnten


  • Tuna Steak (deze kan je gewoon in de Delhaize vinden) 
  • Bulgur (of rijst naar keuze)
  • Groene asperge (groot of klein) 
  • Komkommer
  • Kerstomaatjes 
  • Edamame boontjes
  • Avocado 
  • Mango 
  • Gem sla (romeinse sla) 
  • Lente-ui 
  • Limoen 
  • Munt 
  • Sesamzaadjes (topping) 
  • Sojasaus  
  • Instructies

1.

Kook de Bulgur. Voor 1 hoeveelheid gebruik je 2 x zoveel water. Doe de Bulgur in een pot met water + flink wat zout. Laat het koken. Wanneer het begint te koken zet je het vuur wat lager en dek je de pot af. Laat zo nog 10 min pruttelen & klaar! 

2.
Verhit de pan en doe hier flink wat boter/ olijfolie in. Kruid de pan al goed met zout/peper.

 Wist je dat het zo meer smaak opneemt? 

Bak nu de asperges aan de hand van hoe gaar je ze wil. Persoonlijk houd ik ervan dat ze nog wat een 'beet' hebben. Vaak denken mensen ook dat je ze moet koken, maar bakken gaat perfect en is bovendien nog lekkerder!


3.

Neem een kom, hierin gaan we alle groenten/mango indoen.

Snijd de komkommer in 2. Lepel het middelste (de zaadjes) eruit. Snijd deze in de stukjes dat je wilt en voeg het in de kom toe.

Snijd nu de avocado (goed kruiden), mango, kerstomaatjes, edamame boontjes, gem sla, lente-ui  ... Dit mag allemaal bij de kom.

Pak heel wat munt en hak in fijne stukjes. Dit mag ook toegevoegd worden bij de kom.

Pers 1/2 of een hele limoen een giet dit over de kom. Even goed mengen en dit is klaar!  

4.

Nu gaan we over tot het bakken van de tonijnsteak.

Wat heel lekker is, is dat je de tonijnsteak voor het bakken kort met soja bestrijkt. 

Bak de tonijn. Dit hoeft echt niet lang te zijn want je kan dit ook perfect rauw eten. Het moet gewoon een licht korstje krijgen. 

Hierbij ook goed kruiden ;)  


5.

Dresseren! 

Wat hebben we nodig? 

- een leuk kommetje 

- lepel & een vork 


Doe de bulgur in het kommetje. Neem nu de groentemix. Doe hier nog wat extra munt over (grove stukken).  

Lepel goed wat groenten in het kommetje. 

On top: de tonijnsteak! Doe er eventueel nog wat extra soja over. 

Last but not least: doe er wat sesamzaadjes over en werk af met een kroontje munt! 




SMAKELIJK!!! 



VARIANT: 

Ziet er toch super uit? Of toch niet zo'n fan van tonijn? 

  • Probeer dit eens te maken met rundreepjes! Hierbij kan je ook Koriander gebruiken in plaats van munt. Kan ook perfect gemaakt worden met heerlijke terriyaki saus.
  • Liever geen vlees? Feta is the solution! 
  • VegetariĆ«r? Probeer dit eens met Tofu (moet je wel heeel goed kruiden) of Falafel ! 


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin