"Gezonde" havermoutpannenkoekjes
Hmmmm wie houdt er niet van pannekoeken? Mijn vriendinnen weten alvast dat ik een pancake addict ben! Dit receptje is super makkelijk en snel te maken.
Perfect voor een luie zondagochtend of een cheat meal. Dit is een gezondere variant van pannenkoeken, but at the end they are still pancakes
Ik houd ervan dat mijn pannenkoekjes wat dikker zijn. Daarom gebruik ik in dit recept rijstmelk. Wil je ze toch wat minder dik? Amandelmelk is ook overheerlijk! Of je gebruikt gewoon wat meer melk.
Hierop kan je weer veel varianten maken! Vandaag maak ik 2 soorten: de classic & 1tje met appeltjes!
Dit recept is voor ongeveer 10 pannenkoekjes.


Ingrediƫnten
- 250 gr havermout of havermeel
- 450 ml rijstmelk of amandelmelk
- 2 eieren (gescheiden)
- 1 tl kokosbloemsuiker
- 2 tl bakpoeder
- Zout
- Kaneel
- Appeltjes
- Blueberries (yes, I'm also a blueberry addict)
- Limoen
- Ahornsiroop of honing
Instructies
1.
Mix de havermout fijn in een blender. Als je havermeel gebruikt hoeft dit niet meer.
2.
Klop het eiwit op. Laat dit nog even aan de kant staan voor straks.
3.
Voeg bij het havermeel de melk, het eigeel, kokosbloemsuiker, bakpoeder, kaneel en een snuifje zout toe. Meng alles nog eens goed onder elkaar.
4.
Spatel het eiwit onder het beslag. Zo krijg je extra luchtige pannenkoekjes.
Als je graag ook pannenkoekjes met appeltjes maakt doe de helft van het beslag dan in een andere kom. Snijd de appels in kleinere stukken. Bestrooi ze even met kaneel en meng ze onder het beslag. (Jup it's that easy!)
5.
Verhit de pan op een hoog vuur en doe er de kokosolie in. Ik gebruik graag een heel klein pannetje omdat je zo mooie ronde, dikke pannenkoeken kan maken.
Bak de pannenkoekjes!! Als er bovenop belletjes komen en de bovenste laag droger wordt weet je dat je ze kan omdraaien. Bak tot het beslag op is.
6.
Dresseren!!!
Neem een mooi plankje of bordje. Stapel wat pannenkoekjes op elkaar of 1tje.
Gebruik als topping wat je maar wil! Vandaag gebruik ik blueberries en ahornsiroop. Op de blueberries heb ik vooraf wat limoensap en munt gedaan.
SMAKELIJK!!!
