Bananenbrood met kaneel

10-05-2019

Bananenbrood is ideaal als ontbijt, snack of zelfs dessert. Het zit boordevol goede ingrediënten! 

Bovendien is het ook super super makkelijk om te bereiden. Top toch? 

Benieuwd? 

Raar maar waar, voor dit receptje heb je geen melk nodig! Dit kan uiteraard wel maar hoeft niet. (gezonder dus ;-)) Kan je het toch niet laten? Gebruik eens amandelmelk! 


Ingrediënten

  • 200 gram speltmeel of amandelmeel
  • 50 gram havermout 
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 eitjes 
  • 4 bananen 
  • Kaneel 
  • Vanille extract 
  • Zout 
  • Wat honing 
  • Optioneel: bosbessen, dadels, noten, chocolade  ...

Instructies

1.

Verwarm de oven op 200 graden

2. 

Pak een grote kom. Doe hier de bananen in en plet ze tot ze helemaal fijn zijn. Doe de eitjes erbij en klop deze nog even los.

3. 

Zeef de meel en voeg het bij de kom. Hierbij mag ook de bakpoeder, snuifje zout, kaneel (zoveel je wilt) en paar druppeltjes vanille extract.

4. 

Zorg dat alles goed gemengd is en een mooi beslag vormt. Mocht je de textuur toch te grof vinden kan je het nog mixen. Voeg nu toe wat je maar wil! Honing? Chocolade? Bosbesjes? Noten? Alles kan! 

5. 

Neem een bakvorm. Een ovenschaal kan eventueel ook maar hierbij moet je de randen even insmeren met boter + meel zodat het brood niet blijft plakken. 

6. 

Zet het voor ongeveer een uurtje in de oven & klaar!!! 

Kijk af en toe eens naar het bananenbrood. Je weet dat het klaar is als je met een vork erin prikt en geen deeg blijft hangen. 

Gezond voor jou niet nodig? 

- Je kan speltmeel ook vervangen door gewone bloem 

- Voeg er nog 125 gr boter toe 

- Voeg er nog 200 gr suiker toe 


SMAKELIJK!! 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin